Opis
Smak: lekki, herbaciany, z minimalną czekoladową goryczką, delikatna słodycz
Aromat: kwiaty, czarna herbata, morela, czekolada, cytrusy
Kwaskowość:
Gorzkość:
Obróbka: mokra
Etiopia Sidamo, uprawiana jest w regionie Sidamo, w południowej części Etiopii, w pobliżu jeziora Abaya, nie daleko od stolicy Addis Abeby. Region jest z jednej strony kolebką kawy od samego początku jej odkrycia dla ludzi, z drugiej strony słynie z najwyższej jakości kawy. W przeszłości region należał do Królestwa Sidama, państwa którego bogactwo powstało i bazowało właśnie na doskonałej jakości kawy. Kawa pochodzi z upraw w regionie Sidamo, położonych na wysokościach od 1500 do 1800 metrów n.p.m. Obszar upraw charakteryzuje się 50% udziałem gleby wulkanicznej i 25% udziałem gleb osadowych.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.